Advies nodig? 072-5024200

Verzekeringen Vakantie en Recreatie

Verzekeringen Vakantie en Recreatie

 

Reisverzekering


Een reisverzekering is een verzekering die schade dekt die zich kan voordoen in aanloop naar of tijdens het reizen. Hierbij bestaat er een onderscheid tussen materiële schade zoals je bagage en persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval die je in je vakantie of tijdens je reis kunt oplopen.

Er zijn diverse soorten reisverzekeringen, zoals:

  • doorlopende reisverzekering (werelddekking of Europadekking)
  • kortlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering:
Dit is een reisverzekering die het gehele jaar door dekking biedt. U hoeft dus niet voor iedere reis, dagtrip of weekeindje weg een nieuwe verzekering af te sluiten. Er is altijd dekking. De doorlopende reisverzekering is praktisch, zeker als u regelmatig op reis gaat (weekendjes weg, dagtripjes etc.); u hoeft er niet iedere keer aan te denken om ee reisverzekering af te sluiten. Bij regelmatig reizen bent u dan al snel voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Bij deze verzekering kunt u vaak zelf kiezen welke dekking(en) u wenst. De meeste maatschappijen bieden de volgende dekkingen bij een doorlopende reisverzekering aan:

  • Bagagedekking; basisdekking tegen verlies, diefstal of schade. Meestal geldt daar een maximale dekking voor. Voor waardevolle spullen zoals fototoestellen, mobiele telefoons, sieren en geld, gelden bijzondere voorwaarden.
  • Medische kosten; kosten van artsen, ziekenhuis. Deze kosten worden over het algemeen gedekt door uw zorgverzekering. Echter hangt het ook van uw zorgverzekering af in hoeverre de medische kosten die in het buitenland worden gemaakt, gedekt zijn.
  • Europadekking of Werelddekking; Standaard biedt de reisverzekering een Europadekking. Tegen extra betaling kunt u ook kiezen voor de Werelddekking
  • Winter- en onderwatersport/gevaarlijke sporten; Bepaalde sporten leveren een verhoogd risico op. Vaak vallen deze risico's niet onder de standaard dekking en worden niet alle kosten vergoed door uw ziektekostenverzekering
  • Autohulp dekking; Op het moment dat u tijdens uw reis autopech krijgt, kan een autohulpdekking handig zijn. Vaak valt dit, afhankelijk van uw autoverzekering, onder de dekking van uw autoverzekering. Laat u zich hierover vooraf informeren.
  • Annuleringsdekking; Met een annuleringsverzekering zorgt u ervoor dat u (een deel van) de kosten van een geplande reis terugkrijgt op het moment dat u door omstandigheden de reis moet annuleren of de reis moet af breken. Er moet dan wel sprake zijn van een oorzaak die in de polisvoorwaarden staat vermeld. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan ernstige zaken als overlijden van een familielid, een onverwacht en onvrijwillig ontslag of een ernstige ziekte van de verzekerde of een van diens gezinsleden.

 

Caravanverzekering


Voor uw caravan heeft u een caravanverzekering. Voor het geval uw caravan iets overkomt of voor het geval dat uw losgekoppelde caravan schade toebrengt aan anderen. Maar de verzekering biedt méér dekking dan alleen de caravan zelf. Zo zijn ook de voortent, de inboedel en accessoires mee te verzekeren.

Wij maken graag een scherpe offerte voor u.

 

Pleziervaartuigverzekering


Als u met een gerust hart met uw bootje het water op wilt, dient u minimaal een WA verzekering voor uw vaartuig af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een pleziervaartuigverzekering voorkomt u problemen bij een eventuele aanvaring.

 

Camperverzekering


In Nederland is het verplicht uw camper te verzekeren wanneer u er mee op de openbare weg gaat rijden. Vaak gaat men ook met de camper naar het buitenland.
Er zijn maar weinig mensen die bij de aanschaf van een (nieuwe) camper niet overgaan tot het afsluiten van een (all-risk) verzekering. Ook de inboedel van uw camper is van belang bij de camperverzekering. Hoewel de camper vaak niet het hele jaar wordt gebruikt. De kosten kunnen in geval van schade immers hoog oplopen. Dan geeft het toch een gerust gevoel als u een camperverzekering heeft. 

Wij offreren u graag de meest voordelige camperverzekering.

 

KvK: 37156418

AFM: 12019688

Website door: Dutch Media Lab